Η Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, μέλος του ομίλου Θεοδώρου, με μεγάλη τεχνογνωσία στη σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων ρομποτικής και αυτοματισμού για το end-of-line, παρέδωσε με το «κλειδί στο χέρι» στη ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ ένα αυτόματο σύστημα εγκιβωτισμού πλαστικών συσκευασιών φέτας το οποίο προσφέρει πλήρη αυτοματοποίηση, μεγάλη παραγωγικότητα, ασφάλεια και βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου.

Η Εταιρεία

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα το 1963 ως μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και ο ηγέτης της αγοράς στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ. Διαθέτει σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στα Ιωάννινα, στην Κύπρο και τη Θήβα και προσωπικό που ξεπερνάει τα 450 άτομα. Με κυρίαρχο συστατικό το 100% ελληνικό γάλα και τις αγνότερες πρώτες ύλες, η ΔΩΔΩΝΗ δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως η πασίγνωστη φέτα, τα γιαούρτια, τα κίτρινα τυριά και πολλά άλλα που ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους.

Η Ανάγκη

Η ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ αναζητούσε μία λύση για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών εγκιβωτισμού πλαστικών συσκευασιών φέτας που θα εξασφάλιζε αυξημένη παραγωγικότητα και βέλτιστη αξιοποίηση του υπάρχοντος χώρου. Η εφαρμογή απαιτούσε την αυτόματη διαμόρφωση χαρτοκιβωτίων, την εισαγωγή και ομαδοποίηση των πλαστικών συσκευασιών φέτας με βάση προκαθορισμένο pattern, τον αυτόματο εγκιβωτισμό τους στο διαμορφωμένο χαρτοκιβώτιο και τέλος τη σφράγιση του πλήρους χαρτοκιβωτίου.

Η Λύση

Η ΖΗΝΩΝ, σχεδίασε και προσέφερε μια ολοκληρωμένη και πλήρως αυτοματοποιημένη λύση που ικανοποιούσε τις ανάγκες της εταιρίας και περιλαμβάνει:

 • Διαμόρφωση χαρτοκιβωτίων
 • Εισαγωγή πλαστικών συσκευασιών φέτας στο σύστημα εγκιβωτισμού
 • Ομαδοποίηση και σχηματισμός pattern σε μία, δύο ή τρεις γραμμές
 • Εγκιβωτισμό των ομάδων πλαστικών συσκευασιών στο διαμορφωμένο χαρτοκιβώτιο
 • Προώθηση του χαρτοκιβωτίου προς τη θέση σφράγισης
 • Κλείσιμο του χαρτοκιβωτίου
 • Σφράγισμα του χαρτοκιβωτίου με ταινία συσκευασίας

Η υλοποίηση και εγκατάσταση του συστήματος έγιναν σε ταχύτατους χρόνους, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για επέκταση και επαναπρογραμματισμό για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης διαφορετικών προγραμμάτων εγκιβωτισμού για τη διαχείριση διαφορετικών προϊόντων προς εγκιβωτισμό, πλήρες χειριστήριο με οθόνη αφής καθώς και δυνατότητα απομακρυσμένης υποστήριξης. Τέλος η λύση συνοδεύεται από ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας, που εγγυάται την ασφάλεια των χρηστών και πιστοποίηση CE.

Τα Οφέλη

 • Υψηλή παραγωγικότητα
 • Μείωση λειτουργικού κόστους
 • Αξιοπιστία και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης χάρη στον δοκιμασμένο σχεδιασμό και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
 • Αντοχή στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας χάρη στην ανοξείδωτη υλοποίηση του συστήματος
 • Ευελιξία και επεκτασιμότητα (δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης & τροποποίησης για νέες γραμμές, νέες συσκευασίες κ.α.)
 • Γρήγορες εναλλαγές (changeover) προϊόντων χάρη στην ευκολία των ρυθμίσεων και τον μικρό απαιτούμενο χρόνο
 • Συνδεσιμότητα με συστήματα ΙΤ της εταιρίας
 • Βέλτιστη αξιοποίηση πόρων (χώρου, ανθρώπινου δυναμικού, υφιστάμενου εξοπλισμού)
 • Ελάχιστες απαιτήσεις χειρισμού και ελαχιστοποίηση λαθών

Επιλέξτε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Η Ζήνων

Η Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ εξειδικεύεται από το 1987 στην σχεδίαση, κατασκευή και υποστήριξη ρομποτικών συστημάτων και ολοκληρωμένων λύσεων αυτοματισμού για το τελικό στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας (end-of-line) και την εφοδιαστική αλυσίδα. Η γκάμα των λύσεων μας περιλαμβάνει εγκιβωτισμό, παλετοποίηση, αυτόματη αποθήκη, διακίνηση προϊόντων, ταξινόμηση, λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού κ.α. Οι λύσεις μας συνδυάζουν την επιμελημένη σχεδίαση και χρήση σύγχρονης τεχνολογίας ρομποτικής, την άριστη ποιότητα κατασκευής και τη σωστή εγκατάσταση και παράδοση «με το κλειδί στο χέρι».

Η Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ συνεργάζεται με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού, όπως οι Fanuc Robotics, Robopac, Interroll, SSI Schaefer, Intralox, κ.ά. και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερες από 200 ρομποτικές εγκαταστάσεις και 80 εγκαταστάσεις νέου αυτοματισμού Industry 4.0 στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για να έλθετε σε επαφή μαζί μας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 210 6690900:

Παρακαλώ επιλέξτε
Invalid Input
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας
Παρακαλώ συμπληρώστε το επώνυμό σας
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρείας σας
Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνο στο οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Invalid Input