Αυτόματη διακίνηση και ταξινόμηση (sorting) χαρτοκιβωτίων στην Tasty Foods ΑΕ

Η Ανάγκη

Το ζητούμενο για την Tasty Foods ήταν η αυτοματοποίηση της διαδικασίας διακίνησης και ταξινόμησης των προς παλετοποίηση χαρτοκιβωτίων, με στόχο τη μείωση του κόστους και την αύξηση της ευελιξίας στην παραγωγή και την αποθήκη.

Η Λύση

Με την ολοκληρωμένη λύση που υλοποίησε η Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, η διαδικασία πραγματοποιείται σε τέσσερα (4) βήματα:

Βήμα 1ο: Σήμανση Χαρτοκιβωτίων & Διακίνηση
Οι χειριστές κλείνουν τα χαρτοκιβώτια και επικολλούν ετικέτες με εκτυπωμένο γραμμωτό κώδικα (barcode) σε δύο από τις πλευρές του κιβωτίου. Στη συνέχεια τα τοποθετούν στην κεντρική γραμμή διακίνησης, η οποία τα οδηγεί από το χώρο παραγωγής στο χώρο παλετοποίησης, με ταχύτητες μεγαλύτερες των 20 κιβωτίων ανά λεπτό. Η ομαλή ροή των χαρτοκιβωτίων διασφαλίζεται μέσω κεντρικού συστήματος αυτόματου ελέγχου.

Βήμα 2ο: Αναγνώριση Κωδικού Χαρτοκιβωτίου
Δύο σταθμοί barcode scanners σταθερής θέσης οι οποίοι επικοινωνούν δικτυακά με το κεντρικό σύστημα ελέγχου αναλαμβάνουν την εν κινήσει ανάγνωση του επικολλημένου επί του χαρτοκιβωτίου γραμμωτού κώδικα ο οποίος στην συνέχεια αντιστοιχίζεται αυτόματα με ένα από εκατοντάδες κωδικούς προϊόντος.

Βήμα 3ο: Ταξινόμηση Χαρτοκιβωτίων
Μετά την ταυτοποίηση του κωδικού προϊόντος εκτελείται αυτόματα η αντιστοίχιση με την κατάλληλη εκ των είκοσι (20) γραμμών εξόδου και μέσω συστήματος φρένου – προωθητή (Brake & Pusher) ολοκληρώνεται η ταξινόμηση των χαρτοκιβωτίων.

Βήμα 4ο: Ομαδοποίηση Συσκευασιών & Παλετοποίηση
Τα κιβώτια τα οποία ταξινομήθηκαν στις είκοσι (20) γραμμές εξόδου εν συνεχεία ομαδοποιούνται κατάλληλα ώστε να παραληφθούν από τον αντίστοιχο Ρομποτικό Βραχίονα με την ειδικά σχεδιασμένη αρπάγη του και να παλετοποιηθούν.

Τα Οφέλη

Τα οφέλη που προέκυψαν για την TASTY FOODS με την αυτοματοποίηση της διαδικασίας διακίνησης και ταξινόμησης (sorting) συσκευασιών ήταν τα εξής:

  • Μείωση λειτουργικού κόστους και αύξηση παραγωγικότητας
  • Ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου λάθους
  • Έλεγχος και παρακολούθηση παραγωγής μέσω της καταγραφής στατιστικών στοιχείων, όπως παραγόμενοι κωδικοί, απορρίψεις, κ.ά
  • Δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την υποδοχή αυτόματων συστημάτων παλετοποίησης

Δείτε το βίντεο:

Επιλέξτε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Φόρμα Επικοινωνίας

Για να έλθετε σε επαφή μαζί μας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 210 6690900:

Παρακαλώ επιλέξτε
Invalid Input
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας
Παρακαλώ συμπληρώστε το επώνυμό σας
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρείας σας
Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνο στο οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Invalid Input