Ο Όμιλος Θεοδώρου, με μεγάλη τεχνογνωσία στις λύσεις ρομποτικής, αυτοματισμού και ψηφιακού μετασχηματισμού Industry 4.0, σχεδίασε και υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα πλήρους αυτοματοποίησης των παραγωγικών διαδικασιών της ΚΑΒΙΝΟ, με συστήματα ρομποτικής, End-Of-Line Automation, MES Tracer Factory & πλήρη διασύνδεση μηχανογραφικών συστημάτων και παραγωγικού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα το απόλυτο ψηφιακό εργοστάσιο της εποχής του Industry 4.0.

Η Εταιρεία

Η εταιρεία ΚΑΒΙΝΟ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958 και βρίσκεται στις Πλαγιές της Αιγιαλείας εν μέσω χαρισματικών αμπελώνων. Παράγει κρασιά, που διανέμονται στην Ελλάδα και σε 55 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα κρασιά της έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και από καταξιωμένους παγκόσμιας εμβέλειας οινοκριτικούς.

Η εταιρεία ακολουθώντας από κοντά τις σύγχρονες εξελίξεις της εποχής, εκσυγχρονίστηκε τα τελευταία χρόνια με τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής σε όλους τους τομείς της παραγωγής. Τέσσερις νέες εµφιαλωτικές γραµµές ανέλαβαν να εξασφαλίσουν την ποιότητα των οίνων και οινοπνευματωδών ποτών (ούζο, τσίπουρο και brandy), την ίδια στιγμή που κλιματιζόμενοι αποθηκευτικοί χώροι 5.000τµ ανέλαβαν την ιδανική τους φύλαξη στο χρόνο.

Η Ανάγκη

Ο Όμιλος Θεοδώρου συμμετέχοντας ενεργά στις τεχνολογικές εξελίξεις και με στόχο να διασφαλίζει την παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων λύσεων στη βιομηχανία, αφουγκράζεται τις ανάγκες των εργοστασίων του μέλλοντος και προχωρά σε εφαρμογές κάλυψής τους. Η σύγχρονη οινοποιία & αποσταγµατοποιία της ΚΑΒΙΝΟ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Θεοδώρου, προχώρησε στην υλοποίηση και εγκατάσταση συνόλου επικοινωνούντων εφαρμογών και εξοπλισμού, με στόχο την ψηφιοποίηση παραγωγικών διαδικασιών, την πλήρη διαχείριση των τελικών προϊόντων σε όλα τα επίπεδα συσκευασίας τους, την εξάλειψη λαθών κατά την παραγωγική διαδικασία, την αύξηση της απόδοσης των γραμμών παραγωγής, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ευελιξία, τη μείωση του κόστους και την αύξηση του περιθωρίου κέρδους.

Η Λύση

Για την κάλυψη της παραπάνω ανάγκης, η βασική και αρχική εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ του Ομίλου Θεοδώρου για την πλήρη αυτοματοποίηση της End-of-Line διαχείρισης δύο γραμμών παραγωγής. Η λύση περιλάμβανε τη διακίνηση των προϊόντων από τις μηχανές παραγωγής, τη δυναμική ζύγιση και σήμανση των παραγομένων για να εκτελεστεί έξυπνο sorting με χρήση καμερών, βάσει εντολής παραγωγής και πώλησης, με στόχο και αποτέλεσμα τη διασφάλιση αδιάλειπτης ορθής λειτουργίας και την έξυπνη παράδοση παλέτας σε ιδιαίτερα μικρούς χρόνους. Παράλληλα, για να είναι εφικτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η έξυπνη διαχείριση της παραγωγής και η αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων μεταξύ μηχανογραφικών συστημάτων και παραγωγικού εξοπλισμού, χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας IIoT και λειτουργικότητες λύσης βιομηχανικού λογισμικού MES (Manufacturing Execution System).

Ως αποτέλεσμα, η επιχείρηση κατάφερε να έχει πλήρη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων εκτέλεσης και εξέλιξης της παραγωγής με παράλληλο συνεχή έλεγχο ορθής εκτέλεσης σε διάφορα παραγωγικά στάδια, αυτόματη ενημέρωση του παραγωγικού εξοπλισμού με τις απαραίτητες πληροφορίες για την εύρυθμη και ορθή εκτέλεση της παραγωγής και τέλος την αυτόματη συστημική παράδοση των τελικών προϊόντων στις αποθήκες της εταιρίας, ενημερώνοντας παράλληλα όλους τους εμπλεκόμενους σε πολλαπλά τμήματα της επιχείρησης.

Πρακτικά, μία παραγγελία πελάτη (τμήμα πωλήσεων) φθάνει με τα ελάχιστα δυνατά επιχειρησιακά βήματα να αποτυπωθεί και να εκτελεστεί αυτόματα σε γραμμές εμφιάλωσης και παλετοποίησης τελικού προϊόντος προς πώληση (τμήμα παραγωγής), με αυτόματη συστημική παράδοση των παραγομένων στην αποθήκη τελικών προϊόντων προς αποστολή στον πελάτη (τμήμα logistics).

Τα Οφέλη

  • Διάχυση έγκυρης πληροφορίας ανάμεσα στα τμήματα της εταιρίας
  • Δραστική μείωση ανθρωπίνων λαθών στο χώρο παραγωγής
  • Μείωση χρόνων set-up και change-over, με αυτόματη ρύθμιση των patterns παλετοποίησης, των εκτυπωτών σήμανσης των προϊόντων, οδηγώντας και σε δραστική μείωση των απορρίψεων
  • Paperless παραγωγή, με κατάργηση εντύπων παραγωγής και χειροκίνητων απολογιστικών καταχωρήσεων
  • Εικόνα σε πραγματικό χρόνο της κατάστασης και της εξέλιξης παραγωγής
  • Ευελιξία και δυνατότητα έγκαιρης λήψης αποφάσεων, βάσει έγκυρων στοιχείων
  • Αύξηση διαθέσιμου παραγωγικού χρόνου μηχανών, καθώς και διασφάλιση και αύξηση της ποιότητας παραγωγής
  • Διασφάλιση πλήρους ιχνηλασιμότητας του τελικού προϊόντος που φθάνει στον καταναλωτή
  • Εντοπισμός ουσιαστικών σχεδίων δράσης, για τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών και των γραμμών

Φόρμα Επικοινωνίας

Για να έλθετε σε επαφή μαζί μας, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 210 6690900:

Παρακαλώ επιλέξτε
Invalid Input
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας
Παρακαλώ συμπληρώστε το επώνυμό σας
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρείας σας
Invalid Input
Παρακαλώ εισάγετε το τηλέφωνο στο οποίο μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Invalid Input