Ρομποτικό σύστημα παλετοποίησης στην SCA στην Αγγλία

Η εταιρία Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, με τεράστια τεχνογνωσία στη σχεδίαση και υλοποίηση λύσεων ρομποτικής και αυτοματισμού για το end-of-line, ολοκλήρωσε ένα ακόμα έργο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αγγλία, εδραιώνοντας έτσι την παρουσία της σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την εγκατάσταση ρομποτικού συστήματος παλετοποίησης χαρτοκιβωτίων σε εργοστάσιο της SCΑ στο Lancashire Αγγλίας. Η SCA, η κορυφαία πολυεθνική εταιρία στον κλάδο της χαρτοποιΐας και ειδών προσωπικής υγιεινής, αναζητούσε μια λύση παλετοποίησης χαρτοκιβωτίων για μια νέα γραμμή συσκευασίας.

Η ΖΗΝΩΝ επελέγη ανάμεσα από μεγάλους παγκόσμιους κατασκευαστές αντίστοιχων συστημάτων, γιατί προσέφερε μια έξυπνη και καινοτόμο λύση που παρείχε την βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και των υπαρχόντων πόρων και μάλιστα με τη χρήση υφιστάμενου εξοπλισμού. Επιπλέον πλεονέκτημα ήταν η εύκολη ενσωμάτωση στα υπόλοιπα συστήματα του εργοστασίου.

Οι Ανάγκες

Η SCA αναζητούσε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα παλετοποίησης χαρτοπετσετών που να πληροί μια σειρά από προϋποθέσεις. Το σύστημα έπρεπε να συνεργάζεται με τη μηχανή συσκευασίας και εγκιβωτισμού που προηγούνταν στην γραμμή συσκευασίας καθώς και να τροφοδοτεί τις διαμορφωμένες παλέτες σε μια μηχανή περιτύλιξης με stretch film.

Τέλος, η λύση έπρεπε να σχεδιαστεί ώστε να αξιοποιεί τον υπάρχοντα χώρο με το βέλτιστο τρόπο λόγω αναγκών χωροταξίας του εργοστασίου της SCA, ενώ παράλληλα έπρεπε να τηρηθεί σφιχτό χρονοδιάγραμμα.

Η Λύση

Η ΖΗΝΩΝ σχεδίασε και προσέφερε μια ολοκληρωμένη λύση παλετοποίησης που ικανοποίησε πλήρως τις ανάγκες της εφαρμογή, δηλαδή:

  • Αυτόματη διαχείριση κενών παλετών σε στοίβες των 12
  • Αυτόματη λήψη και τοποθέτηση κενής παλέτας σε θέση παλετοποίησης
  • Αυτόματη ομαδοποίηση και παλετοποίηση προϊόντων
  • Αυτόματη διαχείριση ετοίμων παλετών και προσαγωγή τους στον επόμενο σταθμό συσκευασίας (μηχανή περιτύλιξης)

Το ρομποτικό κύτταρο συμπεριλαμβανομένου τόσο του περιφερειακού εξοπλισμού όσο και του συστήματος ελέγχου, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους έμπειρους μηχανικούς της ΖΗΝΩΝ.

Ιδιαίτερη μνεία απαιτείται για την αρπάγη, ένα από τα ζωτικά σημεία του συστήματος, καθώς από αυτήν εξαρτάται η ασφαλής διαχείριση και παλετοποίηση των προϊόντων. Να σημειωθεί ότι πέραν των χαρτοκιβωτίων η ίδια αρπάγη μπορεί επίσης να διαχειριστεί τόσο τις κενές παλέτες όσο και τα φύλλα χαρτονιού που τοποθετούνται ανάμεσα στα προϊόντα (interlayers).

Ο σχεδιασμός του συστήματος ελέγχου εγγυάται ευκολία χρήσης από τους χειριστές, ευελιξία σε μελλοντικές ανάγκες και υψηλή παραγωγικότητα. Παρέχεται η δυνατότητα αποθήκευσης πολλών διαφορετικών προγραμμάτων παλετοποίησης για τα διαφορετικά προϊόντα που παλετοποιούνται, πλήρες χειριστήριο με οθόνη αφής για προβολή σφαλμάτων, γραφική απεικόνιση συστήματος κλπ καθώς και δυνατότητα απομακρυσμένης υποστήριξης. Η εναλλαγή των προϊόντων είναι αυτόματη και άμεση χωρίς καμία ανάγκη για αλλαγή στις ρυθμίσεις, πέρα από την απλή επιλογή του εκάστοτε παλετοποιούμενου προϊόντος από την οθόνη.

Τέλος η λύση, η οποία συνοδεύεται από ένα πλήρες σύστημα ασφαλείας, ικανοποίησε πλήρως τις ειδικές απαιτήσεις της SCA για την ασφάλεια στο εργοστάσιο καθώς και για γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση και ενσωμάτωση του συστήματος στη γραμμή παραγωγής.

Τα Οφέλη:

  • Κάλυψη απαιτήσεων παραγωγικότητας
  • Μείωση λειτουργικού κόστους
  • Αξιοπιστία και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης χάρη στον δοκιμασμένο σχεδιασμό και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
  • Ευελιξία και επεκτασιμότητα (δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης & τροποποίησης για νέες γραμμές, νέες συσκευασίες κ.α.)
  • Συνδεσιμότητα με συστήματα ΙΤ του εργοστασίου
  • Βέλτιστη αξιοποίηση πόρων (χώρου, ανθρώπινου δυναμικού, υφιστάμενου εξοπλισμού)

Αν ενδιαφέρεστε για παρόμοια λύση, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο 210 6690900:

Παρακαλώ επιλέξτε
Λάθος Εισαγωγή. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Παρακαλώ συμπληρώστε το όνομά σας
Παρακαλώ συμπληρώστε το επώνυμό σας
Παρακαλώ συμπληρώστε την επωνυμία της εταιρείας σας
Invalid Input
Λάθος εισαγωγή
Λανθασμένη εισαγωγή email. Παρακαλώ ξαναπροσπαθήστε.
Invalid Input