Ενσωμάτωση του κλάδου ρομποτικής της Ζήνων ΑΕ στον Όμιλο Θεοδώρου

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά και ενσωμάτωση στον Όμιλο Θεοδώρου του κλάδου ρομποτικής και βιομηχανικού αυτοματισμού της εισηγμένης Ζήνων ΑΕ, με τη δημιουργία της εταιρείας Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνέχιση μιας επιτυχημένης πορείας του κλάδου ρομποτικής της Ζήνων που εξειδικεύεται από το 1987 στην κατασκευή και εγκατάσταση βιομηχανικών συστημάτων διακίνησης, συσκευασίας και αποθήκευσης.

Οι μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες αναγνώρισαν τη μοναδική ικανότητα της Ζήνων να συνδυάζει την επιμελημένη σχεδίαση και χρήση σύγχρονης τεχνολογίας ρομποτικής και διακίνησης προιόντων, την άριστη ποιότητα κατασκευής και τη σωστή εγκατάσταση και παράδοση «με το κλειδί στο χέρι».

Αυτό που καθιστά τη ΖΗΝΩΝ πρωτοπόρο στον κλάδο της είναι το άριστα εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό της, καθώς και οι έξυπνες και καινοτόμες λύσεις της. Αποτέλεσμα είναι να έχει εγκαταστήσει στην ελληνική βιομηχανία περισσότερα από 100 ρομποτικά συστήματα εγκιβωτισμού, παλετοποίησης, διακίνησης και αποθήκευσης. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν απρόσκοπτα, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και μειώνοντας το κόστος.

Η Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, θυγατρική πλέον του Ομίλου Θεοδώρου (www.theodorougroup.com), εγκαταστάθηκε σε νέο σύγχρονο βιομηχανικό κτήριο στο Κορωπί, προχώρησε σε σημαντικές συμφωνίες με τους κύριους προμηθευτές της (FANUC ROBOTICS, INTEROLL, ELSAG, WINKEL) και - το κυριότερο - ανέλαβε και εκτέλεσε σημαντικά έργα σε υπάρχοντες και νέους πελάτες της: ΑΓΝΟ, ΜΕΒΓΑΛ, VIVARTIA, TASTY FOODS, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, Λ.Α.ΒΕ., ΑΣΠΙΣ, DOW HELLAS, SYNGENTA, κ.ά.

Τα παραπάνω επιτρέπουν στη Ζήνων Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία έχοντας ήδη ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο αύξησης της παραγωγικής της ικανότητας και επέκτασης σε νέες δραστηριότητες που ολοκληρώνουν τις προσφερόμενες λύσεις και υπηρεσίες στο χώρο της συσκευασίας, διακίνησης και αποθήκευσης.